Automate your Marketing
with Womplify




 
Shutterbugz's FotoBlogz

By: Shutterbugz Studio Photographers Associates

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Friday, 28-Aug-2009 09:09 Email | Share | | Bookmark
Fieza N Joehanes Part 1

 
 
 
View all 28 photos...
Wah.. Lama jugak saya “berjaya” tak update fotopages ni.. Terlalu sibuk sekarang ni dengan beberapa projek baru semenjak berpindah ke USJ ni.. Alhamdulillah tindakkan “Hijrah” ni nampaknya membuahkan hasil..

Saya baru sahaja balik dari bercuti (sambil bekerja.. tapi banyaknya kerja lah.. ) ke Bandung minggu lepas bersama keluarga.. Lepas balik je terus busy dengan macam2 perkara.. Gambar2 perlu di edit, website perlu dibuat, email perlu dijawab, bill perlu dibayar (bayar lambat sebab nak shopping kat Bandung dulu.. hehehe..), vendor baru untuk dijumpa dan macam2 hal lagi.. But semua ni menggembirakan saya kerana saya tahu bahawa “Being busy is good”.. Tapi balasannya saya perlu berdepan dengan migrain yang agak kerap lah.. Well, its part of growing up.. InsyaAllah one day saya akan kurang bekerja dan kurangkan serangan migrain ni..

Joe weds Fieza

Okay.. Kembali kepada topik besar di atas..

Assignment kali ini adalah antara wedding yang agak cool bagi saya pada tahun ini.. Asalnya Fieza memilih untuk ambil pakej Yanty.. Tapi atas sebab2 tertentu Yanty tak dapat pergi dan saya gantikan Yanty sebagai photographer Fieza pada hari itu.. Saya turun bersama2 Shafeeq untuk assignment ni.. Best jugak rasanya sebab dah lama tak berganding bahu dengan Shafeeq.. Decoration untuk wedding Fieza pun telah diberikan kepercayaan kepada kawan baik saya, Razak dari D’Anjung RF Bridal dari Taiping.

Bila kami sampai je kat venue Fieza ni, terus je kitorg macam “WOW!” tengok decoration Fieza ni.. The theme was gorgeous.. Merah dan Hitam.. I likeeee~

So, our shutters starts to berbunyi lah lepas tu.. Starts dari make up, ke majlis pernikahan, batal wudhu, makan2 dan dihabiskan dengan simple portraiture.. To my surprise, after travelling 3 jam and lepas habis shooting, I was still full of energy.. I assume that it was because the suasana masa tu betul2 happening dengan gelak tawa semua orang which then transmits all the positive energy around.. Best!

Okay guys.. Terimalah part 1 of your wedding pics k..

















Tuesday, 13-Jan-2009 07:46 Email | Share | | Bookmark
Jasmine & Faizal | Berinai @ Tropicana

 
 
 
View all 32 photos...












Friday, 14-Nov-2008 08:06 Email | Share | | Bookmark
Jasmine & Faizal | Solemnize @ Tropicana

 
 
 
View all 50 photos...












Thursday, 13-Nov-2008 00:52 Email | Share | | Bookmark
CLOSED! - KELAS Asas Fotografi Digital oleh Adhadi Mohd

CLOSED!



Adhadi Mohd merupakan antara insan yang bertanggungjawab membimbing kami di didalam bidang fotografi ini.. Beliau adalah "Cikgu" pertama kami dan masih lagi mengajar kami sehingga kini.. Memberi tips2, memberi reference, tutorials dan tak lupa juga sentiasa belanja kami makan/minum kalau kami turun ke USJ.. hehehe.. (Saya hutang dia sup dah lebih setahun dah ni.. adeyh..)

Anyway, Adhadi akan membuat satu kelas asas di Taiping buat kali ke-2.. Yuran adalah sebanyak RM250 sahaja kerana kelas ini akan dibuat sehari sahaja.. Percayalah bahawa ianya sangat2 berbaloi.. RM250 untuk ilmu yg sebenarnya tak ternilai..

Refer to : http://adhadi.fotopages.com/

Di bawah adalah isi kandungan kelas yang bakal diadakan..

Quote:
Part 1:

Memahami exposure, Aperture, Shutter & ISO
Memahami matrix metering & center weighted metering
Jenis-jenis exposure
Cara mengawal aperture, teknik dan mengapa.
Cara mengawal shutter, teknik dan mengapa.
Cara mengawal ISO, tekniknya dan mengapa
Teknik mengambil gambar landscape
Teknik mengambil gambar macro
Teknik mengambil gambar portrait
Teknik asas fill flash
Teknik framing dan asas-asas komposisi seperti mendapatkan gambar yang lebih kemas dan menarik.

Part 2 |

Manual Exposure
Spot Metering dengan kaedah yang betul.
Sistem Zon untuk mendapatkan exposure yang sentiasa tepat mengikut tona cahaya.
Sunny 16 untuk mendapatkan hasil exposure yang sentiasa konsisten
Teknik pencahayaan asas seperti frontal lighting, back lighting, dan side lighting. Dengan meningkatkan sensitiviti anda terhadap cahaya persekitaran, anda akan mampu menghasilkan gambar yang menarik pada waktu dan keadaan apa saja.
Mengenali kaitan sudut pencahayaan dan kaitan di dalam seni fotografi. Anda akan mempelajari teknik mengenengahkan bentuk, struktur, memanipulasi pandangan dan menambahkan "rasa" di dalam sebuah gambar. Antara teknik yang akan dipelajari adalah rim lighting, sillhoutte, Sun star, Sun flare, short lighting, broad lighting, butterfly dan rembrandt lighting.
Mengawal depth dan perspektif di dalam komposisi untuk hasil yang lebih menarik.

Untuk proses pendaftaran :

Langkah 1: Semak kekosongan
Langkah 2: Bank in jumlah fee kepada :
a) CIMB Bank : 14260067469523 (Md Adhkhadi Mohd)
b) Maybank : 164052272599 (Md Adhkhadi Mohd)

Langkah 3: SMS kepada 012 3076857 atau 016 2371946.
Format : Kelas Foto | Nama penuh | IC | Nickname | Bank | Jumlah Pembayaran | tarikh & masa


Saya sarankan supaya semua peminat fotografi samada hobi, amateur, pro atau apa2 saja sebab minat anda dlm bidang fotografi ini untuk hadir ke kelas yang dianjurkan oleh saudara adhadi..

Jangan lepaskan peluang ini..

Sebarang pertanyaan sila hubungi en adhadi sendiri ataupun saya (Wan - 017.6364.916)





Monday, 10-Nov-2008 07:21 Email | Share | | Bookmark
Azdi & Fara | Pre-Wed @ Bukit Tinggi

 
 
 
View all 30 photos...
Salam semua..
Apa khabar agaknya kawan fotopages semua ye? Musim kahwin dah bermula dan kami akan start busy mulai minggu depan sehinggalah sampai habis cuti sekolah ni.. Seronok rasanya dapat shoot puas2.. hehehe..

Entry kali ni agak sepcial untuk kami.. Our first ever Pre-Wedding session..

Untuk shoot kali ni, kami telah membawa Azdi n Fara ke Colmar Tropicale.. Saya berasa amat2 puas hati dengan shoot kali ni.. Saya rasa saya akan keluarkan pakej untuk pre-wedding yang proper.. In actual fact, saya yakin location ni sesuai untuk semua jenis portraiture.. Family, Maternity, friends, kids dan apa saja yang boleh difikirkan..

Azdi n Fara akan bernikah lagi 2 minggu dan anda semua boleh melawat web rasmi mereka di http://azdiandfarah.com

More entries coming soon.. Stay tuned ye..













[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net